ooipoort

ooipoort

Interne competitie nadert zijn ontknoping

Met nog 2 ronden te gaan, is het bij ons net zo spannend als in de Eredivisie. Tony voert de lijst aan, op de voet gevolgd door Patrick. Wie van de twee eerste wordt, zal worden bepaald door het puntenaantal dat hun respectievelijke tegenstanders waard zijn.
Deze ronde wonnen beiden. Tony van Chiel, Patrick van Eric. Hierdoor vergrootte Tony zijn voorsprong tot drie punten. Hadden deze twee overwinningen een normaal, voorspelbaar verloop, de overige drie gespeelde partijen kenden een nogal bizarre ontknoping. 
Robbie moest in zijn partij tegen Fred al vrij snel zijn Dame inleveren tegen een Loper, maar slaagde er toch in te winnen.
Paul speelde een prima partij tegen Henk, maar op het moment dat hij de winst kon binnenhalen, liet hij zijn Dame instaan.
Albert kwam er tegen Steffen niet aan te pas. In het eindspel had hij nog één Toren en één pion, Steffen had een Toren, een Paard en vijf pionnen, waarvan er één op promoveren stond. Aan dat promoveren zat echter een risicootje vast, zoals Steffen tot zijn stomme verbazing merkte. Hij promoveerde, Albert sloeg de pion met zijn Toren, die geslagen werd door die van Steffen. “Mooi”, dacht Steffen, “die heb ik toch maar mooi te pakken!”  Daar had hij wel gelijk in, maar toen was het pat.